Statiinin uhritSTATIININ UHRIT
Tekijä: Leino Utriainen;
Kustantaja: Atar Kustannus Oy (2013)
Tuotetunnus: 9789527015025


Päivämäärä:15.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Perusteellinen tutkielma
Arvostelu:Erittäin perusteellinen suomalaisen insinöörin ja älykkäästi ajattelevan maallikon näkökulma; perustuen tutkimusten huolelliseen läpikäyntiin sekä kolesteroliuskovaisten lääkäreiden lääketehtaiden runsaalla rahalla voidellun vääristyneen maailmankuvan terävään kritiikkiin. Siviilirohkeutta parhaimmillaan, ilman turhaa kiihkoa. Herättää monia ajatuksia rahan vallasta ja henkisestä turmeltumisesta lääkärikunnassa. Hippokrates kääntyy haudassaan näitä 'lääkäreitä' ajatellessaan. Suosittelen ehdottomasti Utriaisen kirjaa!

Päivämäärä:17.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Hyvä kirja!
Arvostelu:Statiinin uhrit-kirja on todella mielenkiintoinen ja hyvin ajankohtainen kirja luettavaksi jokaiselle ja varsinkin terveysalan ihmisille.

Kirja tuo esiin totuuden nukypäivästä: lääketeollisuudesta, bisneksestä, lääkäreiden ja lääkkeiden suhteesta ja mielestäni kaikkein tärkeintä on, että julkaistaan ne kaikki turhat, ylimääräiset ja pahat haittavaikutukset, joita lääkkeet tuovat vanhuksen elämään.

Suosittelen lämpimästi 3

Päivämäärä:15.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Vaivani hellittivät!
Arvostelu:Olipa kirja oikeaan aikaan saatavissa.
Tilastoja en jaksa tarkkaan lukea, mutta vertasin omia vaivojani kirjassa mainittuihin ja jätin simvastatiinin heti pois. Minulla on diabetes. kolestoroli on pysynyt koko ajan viitearvojen alapuolella, mutta diabeteksen toteamisen jälkeen minulle lääkäri määräsi simvastatiininin ikäänkuin kaiken varalta, koska diabetikolla pitää pyrkiä nolla toleranssiin. Pari viikkoa lääkkeen käytöstä luopumisen jälkeen lihaskivut ja näön sameus jäivät pois!

Päivämäärä:15.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Erittäin kiinnostavaa
Arvostelu:Luin kirjan yhdeltä istumalta ja täytyy sanoa, että se oli tosi mielenkiintoinen ja asiantuntevasti tehty. Asiaan oli ilmiselvästi paneuduttu perusteellisesti. Itsekkin olen syönyt kaiken varalta statiineja jo toistakymmentä vuotta. En syö enää. Täydet viisi tähteä olisin antanut, jos kirjassa olisi viljelty vähemmän lääketieteellisiä termejä ja sivistyssanoja. Maallikkona tahtoi välillä olla hieman eksyksissä, että missä ollaan menossa.

Päivämäärä:27.07.2016
Arvosana:
Otsikko:Kaikkien tulisi lukea tämä kirja!
Arvostelu:Humoristisella otteella kirjoitettu vakava-aiheinen kirja, jota voin suositella luettavaksi kaikille terveydestään kiinnostuneille! Ajoittain kirjassa oli hyvin pikkutarkkaa numeerista tietoa, joka teki sisällöstä vähän raskaan tuntuisen. Kokonaisuutena kuitenkin erinomainen tietopaketti!

Päivämäärä:19.06.2017
Arvosana:
Otsikko:Tärkeää informaatiota
Arvostelu:Suomessa tuntuu olevan lähes monopoli sairauksia koskevien tietojen ja tarvittavan lääkityksen suhteen. Ei ole olemassa vain yhtä totuutta vaan sairauksillakin on erilaisia vaikuttavia syitä.
Utriaisen kirja kyseenalaista monia suomalaisia suosituksia ja avaa samalla laajempaa horisonttia tehostaen siten kriittisempää suhtautumista

Päivämäärä:15.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Statiinin uhrit
Arvostelu:Erittäin hyvä kirja ja vahvistaa omia käsityksiä / kokemuksiani ko lääkkeiden lihaskipuja aiheuttavasta vaikututuksista.
on hehnkisestikin hyvä kuulla ettei omat päätelmät ole pielessä; senverran mystisiä kivut ovat; toivottavasti voi joskus sanoa, että olivat.


(päinvastoin kuin niitä määrännyttä lääkäriä)

Päivämäärä:15.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Statiinin uhrit
Arvostelu:Loistava kirja. Asiaan perehdytty perin pohjin, osoittaa miten oma kärsimys, kun sen oikein ymmärtää auttaa monia kanssa ihmisiä.Lisäksi se kuinka tietokone aika mahdollistaa erilaisten asioiden tutkimuksen. Arvosana tastä kirjata on 10+.

Päivämäärä:11.09.2017
Arvosana:
Otsikko:Tarpeellista tietoa
Arvostelu:Minulla on diabetes, jonka olen todennut puhjenneen statiinin käytön aloittamisen jälkeen. Nyt selvittelen sen käytön lpoettamista.

Päivämäärä:29.10.2015
Arvosana:
Otsikko:Statiinin uhrit
Arvostelu:En ole vielä ehtinyt lukea kirjaa loppuun
mutta alku vaikuttaa lupaavalta.
Eli sain mitä tilasin

Päivämäärä:19.06.2019
Arvosana:
Otsikko:Statiinin uhrit arvostelu
Arvostelu:Pidin kirjasta paljon.Antoi paljon hyvää tietoa minua askarruttavasta asiasta. Seija Pölkki

Päivämäärä:15.11.2013
Arvosana:
Otsikko:Statiinin uhrit
Arvostelu:Hyvä luettava kirja.