VAARA VAANII KATTILASSA. MIKSI PELKÄÄMME OIKEAA RUOKAA.

Vaara vaanii kattilassa. Miksi pelkäämme oikeaa ruokaa.
Tekijä: Henrik Ennart; Mats-Eric Nilsson; Riikka Toivanen
Kustantaja: Atar Kustannus Oy (2011)
Saatavuus: Noin 5-8 arkipäivää
EUR   12,00
    
Kirjailija:
Kustantaja:
Kieli:
Suomi
Sivumäärä:
290 sivua
Asu:
Jokin muu kirjan muoto
Julkaisuvuosi:
2011, 16.08.2011 (lisätietoa)
Tuoteryhmä:
ISBN:
9789526757704

EUR
12,00

Tuotetta lisätty
ostoskoriin kpl
Siirry koriin
Lisää ostoskoriin

Arvioimme, että tuote lähetetään meiltä noin 5-8 arkipäivässä (30.10-04.11.2020).
Vaara vaanii kattilassa. Miksi pelkäämme oikeaa ruokaa.zoom

12.00€ (Alv 10%) 10.91€ (Alv 0%)

Kotona leivottua pullaa pidetään vaarallisempana kuin tehdastekoista. Monissa esikouluissa kielletään lapsia nykyisin osallistumasta keittiötöihin, ja toisinaan heitä kielletään jopa itse levittämästä voita leivän päälle. Nakkikioskin pitäjän on paljon helpompi saada lupa jauheperunasoseelle kuin oikean perunasoseen myymiseen. Tuoretavaroiden käsittelyä pidetään nykyisin hyvin riskipitoisena - kun taas teollisesti hyvin raskaasti käsitellyt ja mauttomat elintarvikkeet ristiriitaista kyllä täyttävät kaikki viranomaisvaatimukset. Miten näin on päässyt käymään?

Vaara vaanii kattilassa osoittaa, miten lait ja säädökset suosivat ravitsemuksellisesti vähäarvoista teollisuusruokaa perinteisesti valmistetun ruoan kustannuksella. Silti juuri valtavissa ruokatehtaissa vaarallisilla bakteereilla ja viruksilla on parhaat mahdolisuudet syntyä ja levitä. Sairaalabakteeri, sikaingluenssa ja uudet aggressiiviset suolistobakteerit ovat vain osa niistä terveyteen kohdistuvista vaaroista, jotka voidaan jäljittää EU:n tuella ympäri Itämerta perustettaville ympäristöä tuhoaville teollisuusmaatiloille, joissa on kymmeniätuhansia eläimiä. Valtavat laitokset, joissa kasvatetaan kanoja, lehmiä ja sikoja, tuottavat halpoja raaka-aineita elintarviketeollisuuden vakioiduille ruokalistoille, joita tarjotaan niin kouluissa, vanhainkodeissa, sairaaloissa kuin tavallisissa lounasravintoloissakin. Tilanne ei kuitenkaan ole aivan niin synkkä. Vielä ei ole liian myöhäistä palata käyttämään oikeita raaka-aineita, kokea puhtaita makuja - ja saada aitoa ruokakokemusta!

Mats-Eric Nilsson, joka ravisti suomalaisia elintarvikkeiden kuluttajia menestysteoksellaan Aitoa ruokaa, vie nyt toimittaja Henrik Ennartin kanssa ruokakeskustelua pitkän askeleen eteenpäin.


Asiasanat: elintarviketuotanto elintarvikkeet lainsäädäntö raaka-aineet puhtaus ruoka ruoka-aineet lisäaineet terveyshaitat ruokamyrkytys elintarvikehygienia joukkoruokailu lähiruoka
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Luonnontieteet. Matematiikka. Lääketiede > Lääketiede. Terveydenhoito > Henkilökohtainen terveydenhoito > Ravinto-oppi. Ruokavaliot


EUR
12,00
Tuotetta lisätty
ostoskoriin kpl
Siirry koriin
Lisää ostoskoriin
Sisäänkirjautuminen
Sisäänkirjautuminen
Rekisteröityminen
Oma tili
Omat tiedot
Omat tilaukset
Omat laskut
Asiakaspalvelu
Asiakaspalvelu
Yhteystiedot
Toimitusehdot